Szeretettel köszöntelek!

Korsós Szabina vagyok és ez az én kis kreatív kuckóm. Bepillanthatsz a képzeletem, rajzaim világába, de ezek mellett találni fogsz bejegyzéseket scrapbookról és kiadványszerkesztésről, grafikai tervezésről. 🙂

A scrapbookban azt szerettem meg, hogy teljesen kiegészítette, sőt egy különlegesebbre szintre emelte a naplóírást, ami gyerekkorom óta az életem része volt. Sőt ezeket az emlék- és gondolatmorzsákat bátran kiegészíthettem a rajztudásommal is. A scrapbook miatt kezdtem el blogot írni, mert úgy éreztem, hogy szeretném megosztani az alkotásaimat és tapasztalataimat az akkor már alakuló magyar scrapbook közösséggel. Ez a közösség aztán engem is rövid idő alatt befogadott, amire mindig hálás szívvel gondolok vissza, mert nagyon sok pozitív élményt és fontos barátságokat köszönhetek ennek a hobbinak.

Általános iskolától kezdve tanultam rajzolni, festeni, amit folytattam a középiskolában is, így kerültem Kecskemétre, ahol jelenleg is élek. Középiskola után építészmérnöknek tanultam, de idővel ráébredtem, hogy ez a szakma távolabb nem is állhatna tőlem, így abbahagytam ezt a képzést. De ugye ha bezárul egy ajtó, mindig kinyílik egy másik, sőt nekem rögtön kettő is kinyílt: rátaláltam a scrapbookra és a kiadványszerkesztésre. Vagy fordítva? 🙂 Rögtön éreztem, hogy ez a két dolog az, amire vártam, amire szükségem van és amik sokáig el fognak kísérni az utamon.

A blogírás és scrapbook iránti rajongásom az évek alatt alábbhagyott, amit eleinte nehezen viseltem, de végül elfogadtam, hogy ez a változás is az utam része. És bár az intenzív közös utam ezzel a hobbival véget ért, de csak azért, hogy valami másnak adja át a helyét, viszont ehhez kellettek a scrapbook által szerzett tapasztalatok.

Az utóbbi években főleg illusztrálással és kiadványszerkesztéssel foglalkozom teljes állásban és hobbiként is. Ezekbe pillanthatsz be itt a honlapomon, illetve az Instagram oldalamon.

2019 tavaszán teljesült egy hatalmas, bakancslistás álmom, ami még inkább csak hozzátett ahhoz, aki most vagyok: végigzarándokoltam a spanyolországi Caminó Francés-t. Egyedül indulva, 40 nap alatt megtettem gyalog a Saint-Jean Pied de Port – Santiago de Compostella távolságot (779 km), majd egészen Finisterréig, a világ végéig vitt a lábam (+90 km). Csodálatos utazás volt! Minden túlzás nélkül ez eddigi életem kalandja. Hamarosan erről is bővebben olvashatsz itt. 

 

Kedvenc munkám, a teljesség igénye nélkül:

  • 2019 februárjában megjelent az 5. foglalkoztató füzetem: Vidám állatos fejtörők címmel a Manó Könyvek Kiadó gondozásában.
  • 2017-ben három, 4-7 éveseknek szóló foglalkoztató füzetem jelent meg a Manó Könyvek kiadó által: Vidám húsvéti fejtörők, Játékos fejtörők Sárkányfival és barátaival és most októberben a Vidám téli fejtörők.
  • 2017 április közepén megjelent Bíró Szabolcs első mesekönyve: A sárkány, aki nem akart aludni. A kis könyv illusztrációit én készíthettem. 🙂 Ezzel egy régi álmom vált valóra: mesekönyvet illusztrálhattam kisgyerekeknek! Remélem ezt még sok, kicsiknek és nagyoknak szóló mesekönyv fogja követni. Sárkányfi első kötete megvásárolható a könyvesboltokban, de a Líra kiadónál biztosan: A sárkány, aki nem akart aludni.
  • 2017-ben megjelent Dusnokiné Kovács Kata első verseskötete: Lélekszirmaim címmel, melynek teljes nyomdai előkészítését és az illusztrációkat is én készítettem.
  • Szerkesztettem egy “Örömforrás minden hónapra 2017 ” c. falinaptárat a www.panniesbence.hu felkérésére, ami az egyik legkedvesebb, gyerekeknek szóló munkám volt 2016-ban
  • 2016 őszén megjelent az első olyan könyv, amiben néhány illusztrációm is szerepel: Balázs Valéria Anamé – Karmakiller 2. bővített kiadása.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This