Szeretettel köszöntelek!

Korsós Szabina vagyok és ez az én kis kreatív kuckóm. Bepillanthatsz a képzeletem, rajzaim világába, de ezek mellett találni fogsz bejegyzéseket scrapbookról és kiadványszerkesztésről, grafikai tervezésről. 🙂

Általános iskolától kezdve tanultam rajzolni, festeni, amit folytattam a középiskolában is, így kerültem Kecskemétre, ahol jelenleg is élek. Középiskola után építészmérnöknek tanultam, de idővel ráébredtem, hogy ez a szakma távolabb nem is állhatna tőlem, így abbahagytam ezt a képzést. De ugye ha bezárul egy ajtó, mindig kinyílik egy másik, sőt nekem rögtön kettő is kinyílt: rátaláltam a scrapbookra és a kiadványszerkesztésre. Vagy fordítva? 🙂 Rögtön éreztem, hogy ez a két dolog az, amire vártam, amire szükségem van és amik sokáig el fognak kísérni az utamon.

A scrapbookban azt szerettem meg, hogy teljesen kiegészítette, sőt egy különlegesebbre szintre emelte a naplóírást. (Gyerekkorom óta írók naplót.) Sőt ezeket az emlék- és gondolatmorzsákat bátran kiegészíthettem a rajztudásommal is. A scrapbook miatt kezdtem el blogot írni, mert úgy éreztem, hogy szeretném megosztani az alkotásaimat és tapasztalataimat az akkor már nagyon is formálódó magyar scrapbook közösséggel. Ez a közösség aztán engem is rövid idő alatt befogadott, amire mindig hálás szívvel gondolok vissza, mert nagyon sok pozitív élményt és fontos barátságokat köszönhetek ennek.

A blogírás és scrapbook iránti rajongásom az elmúlt 2-3 évben jócskán alábbhagyott, amivel eleinte küzdöttem, nagyon nehezen viseltem, de végül csak elfogadtam, hogy változom, minden változik és elfogadtam, hogy az intenzív közös utam ezzel a hobbival véget ért, de csak azért, hogy valami másnak adja át a helyét, de ehhez kellettek a scrapbook által szerzett tapasztalatok. A rajzolás, a festés, az illusztrálás, a kiadványszerkesztés egyre erősebben akart utat törni magának, így az utóbbi években már ezekkel foglalkozom teljes állásban és hobbiként is. Ezekbe pillanthatsz be itt a honlapomon, illetve ha követsz Instagram-on, ott is sok képet, munkámat meg szoktam osztani.

Kedvenc munkám, a teljesség igénye nélkül:

  • 2016 őszén megjelent az első olyan könyv, amiben néhány illusztrációm is szerepel: Balázs Valéria Anamé – Karmakiller 2. bővített kiadása.
  • Szerkesztettem egy “Örömforrás minden hónapra 2017 ” c. falinaptárat a www.panniesbence.hu felkérésére, ami az egyik legkedvesebb, gyerekeknek szóló munkám volt 2016-ban
  • 2017 április közepén megjelent Bíró Szabolcs első mesekönyve: A sárkány, aki nem akart aludni. A kis könyv illusztrációit én készíthettem. 🙂 Ezzel egy régi álmom vált valóra: mesekönyvet illusztrálhattam kisgyerekeknek! Remélem ezt még sok, kicsiknek és nagyoknak szóló mesekönyv fogja követni. Sárkányfi első kötete megvásárolható a könyvesboltokban, de a Líra kiadónál biztosan: A sárkány, aki nem akart aludni.
  • 2017-ben három, 4-7 éveseknek szóló foglalkoztató füzetem jelent meg a Manó Könyvek kiadó által: Vidám húsvéti fejtörők, Játékos fejtörők Sárkányfival és barátaival és most októberben a Vidám téli fejtörők.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This