Már úgy hiányzott egy kis hybrid alkotás, így amikor megláttam Vinnie legújabb készletét, a Pink Samples-t, tudtam, hogy ragasztgatni akarok belőle. 🙂
Rögtön kettő kis méretű oldalt is készítettem, de a fotó ne tévesszen meg senkit. Az első, aminek a Good times címet adtam, A/4 méretű. A másik, a Love this moment pedig A/5-ös. Mind a kettő ugyanolyan technikával készült: fogtam egy akvarell papírt, amire kinyomtattam pár ecsetet a készletből feketével, majd akvarell festékkel elnagyolva befestettem a papírt. Felragasztottam a kinyomtatott elemeket, a fotókat. A második oldalra rejtett kommentár is került, amit golyóstollal egy kis Scrapfellow-féle címkére írtam, és elrejtettem a színes papírok alatt.
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
Részletfotók & Credit
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
A LIFE felirat alá egy ilyen “házi
ragasztószalag”-ot tettem.
Az hogy kinyomtatva használtam fel a készlet elemeit, jó volt arra, hogy kipróbálhattam egy, a Pinteresten látott trükköt a saját-washi-tape készítésre: az egész lényege annyi, hogy kinyomtatsz egy színes csíkot, aminek a színére(!) ráragasztasz egy átlátszó celluxot, teljes hosszában. Jól rádörzsölöd, hogy biztosan jól rátapadjon. Majd megfordítod a csíkot és a NEM celluxos oldalát óvatosan átsimítod többször is nedves szivaccsal. Amikor látod, hogy a papír átnedvesedett, óvatosan dörzsöld meg az ujjaiddal egészen addig, amíg a papír elkezd ‘feljönni’. Szépen ledörzsölöd a nedves papírt, viszont a színes minta beleragadt a celluxba, így az nem fog lejönni (kivéve ha nagyon erősen dörzsölöd). Leírni kicsit bonyolultabb volt, mint megcsinálni. De nagyon gyorsan meg van az egész, érdemes kipróbálni, én biztos, hogy fogok még ilyet csinálni. 🙂 A tutorialt itt találjátok angol nyelven: customized “masking tape”.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This